Vişne Reçelli Pasta Vişne reçelli pasta, farklı lezzetler sevenler için vişne reçeli ile yapılan ve görselliği ön planda olan bir pasta türüdür. Koyu kırmızı vişnelerin tane tane görüntüsü iştahları kabartmaya yeterlidir. Bu pasta için önemli olan, seçilen vişne reçelinin kaliteli ve şekerlenme durumu yaşamamış olmasıdır. Vişne Reçelli Pasta İçin Gerekli Malzemeler Kek Hamuru İçin
Muhallebisi İçin
Süslemesi İçin
Vişne Reçelli Pasta Nasıl Yapılır? Derin bir kap içerisine yumurta, toz şeker, kakao, süt ve sıvı yağ alınarak karıştırılır. Ardından un ve kabartma tozu eklenir. Oluşturulan kek harcı yağlanmış kare fırın tepsisine dağıtılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Diğer yandan yarım litre süt, nişasta, un ve vanilya iyice karıştırılarak ocakta kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın içine bir kaşık tereyağı eklenir. Bu, muhallebinin kıvamının daha parlak olmasını sağlayacaktır. Fırından çıkarılan kekin üzerine muhallebi tamamen dağıtılır. Hazırlanan pasta yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletilir. Soğuduktan sonra vişne reçeli üzerine süslenir ve kare şeklinde dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun! |