Vişne Kompostosu Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vişne Kompostosu Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kompostosu Konservesi, Parlak kırmızı rengi ile çok güzel bir görünümü olan vişneye bu rengi antosiyanin isimli bir madde vermektedir. Bu madde vişneye antioksidan özelliği, yani hücre yenileme özelliği vermektedir. Kas ağrılarını azaltan, hafıza gelişimini kuvvetlendiren, kalp ve damar sağlığını koruyan vişne kilo verdirme özelliğine da sahiptir. A ve C vitamini deposu olan vişne yazın bulunmasına rağmen kış mevsiminde dondurulmuş ya da vişne kompostosu konservesi olarak tüketilebilmektedir. Vişne kompostosunu yazdan hazırlayarak bütün bir kış boyu da bu vitamin deposundan faydalanabilirsiniz. Ayrıca kalorisi de içindeki şeker düzeyi de oldukça azdır. Kış boyu tüketebileceğiniz vişne kompostosu konservesi sindirim sisteminin dengeli ve düzenli çalışması için çok faydalıdır. Kış hazırlıklarınıza mutlaka vişne kompostosu konservesini de eklemeyi unutmayın.


Vişne kompostosu konservesi için gereken malzemeler

  • 4 kilogram vişne
  • 1.5 kilogram beyaz toz şeker
  • Her kavanoza 2-3 adet denk gelecek şekilde karanfil
  • 1'er litrelik cam kavanoz ve yeni konserve kapağı

Vişne kompostosu konservesi nasıl yapılır?


Vişneler saplarından ayıklanarak güzelce yıkanır ve suyu süzüldükten sonra iyice kurulanır. 1 litrelik kavanozlara yarısına denk gelecek şekilde vişne doldurulur. Damak tadınıza göre istediğiniz miktarda toz şekerini ekleyebilirsiniz. Ama çok fazla şeker koymanıza gerek yok çünkü vişnenin kendi şekeri de konservenizi tatlandıracaktır. Kavanozun ağzında bir parmak boşluk kalacak şekilde suyunu ekleyin ve 2-3 adet karanfil atın. Konserve kavanozlarınızın mutlaka yeni olması gerekir. Aksi halde kapaklar tutmaz ve vişne kompostosu konserveniz bozulur. Konserve kapaklarını sıkıca kapatın. Büyük bir tencerede su kaynatılır ve kaynayan suya vişne konserveleri koyulur. Konservelerin havalanıp suyun yüzeyine çıkmaması için üzerlerine bir ağırlık koymanız gerekir. Her bir vişne kompostosu konservesini yarım saat kadar kaynatmanız yeterli olacaktır. Kaynayan konserveler ters çevrilerek soğumaya bırakılır. Daha sonra serin bir yerde muhafaza edilen vişne kompostosu konservesi kış boyu afiyetle tüketilir.

Vişne Kompostosu Konservesi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Vişne Ne Zaman Çıkar?

Vişne Ne Zaman Çıkar?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişne Yetiştiriciliği

Vişne Yetiştiriciliği

Vişne Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vişne Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vişne Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Vişne Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Vişne Suyu Kaç Kalori?

Vişne Suyu Kaç Kalori?

Güncel

Vişne Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Ağacı Yetiştiriciliği

Vişne Ağacı Yetiştiriciliği

Vişne Sapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Sapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Yaprağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Konsantresi Yapılışı

Vişne Konsantresi Yapılışı

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6