Vişne reçelli kek, tat ve görsel bakımdan insanın gözüne hitap eden özel bir kek çeşididir. Vişne meyvesi sayesinde hafif mayhoş bir tada sahip olan bu kek, kırmızı rengiyle de dikkat çeker ve estetik bir görünüm sunar. Vişne Reçelli Kek Malzemeleri Keki için
Sosu için
Vişne Reçelli Kek Nasıl Yapılır? İlk olarak 4 yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri, rengi açılana kadar çırpın. Ardından 3/4 su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı sütü ekleyip çırpmaya devam edin. 2 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpmayı sürdürün. Son olarak 3 yemek kaşığı kakaoyu da ilave edip son kez çırpın. Kek hamurunu sürekli aynı yöne çırpmak, hamurun daha iyi kabarmasını sağlar. Tüm malzemeleri ekledikten sonra en sona kabartma tozunu koymak, kekin daha fazla kabarmasına yardımcı olur. Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıttığınız 165 derecelik fırında, kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kek pişerken sosu hazırlamak için sıvı yağı, sütü, kakaoyu ve vişne reçelini bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kek piştikten sonra, hazırladığınız ılık sosun yarısını kekin üzerine dökün. Keki dilimledikten sonra kalan sosu da dökün. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |