Vişne Helvası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vişne Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Helvası, Vişne helvası ülkemizin güzide kentlerinden biri olan Elazığ mutfağına ait bir tariftir. Elazığ mutfağı denildiğinde Özel bir mutfak akla gelir. Yemekleri ve tatlıları son derece güzel ve meşhurdur. Vişne helvası da bu özel ve güzel lezzetlerden biridir. Elazığ yöresinde vişneye, fişne denir ve bahsi geçen tatlı fişne tatlısı olarak bilinir. Vişne helvasında vişnenin kendine has ekşiliği şekerle buluşunca ortaya damak tadınızı baymayan son derece hafif, mayhoş ve lezzetli bir tatlı çıkıyor ortaya. Vişne helvasını şimdiye kadar deneme fırsatınız olmadıysa inanın çok şey kaçırmışsınız demektir. Özellikle akşam yemeklerinden sonra hafif ve serin bir tatlı yemek istediğinizde aklınıza gelen ilk alternatiflerinizden biri olacağına emin olabilirsiniz. Helva denilince akla ağır bir tatlı gibi gelebilir ama kesinlikle daha farklı bir lezzet. Özellikle et yemeklerinden sonra mideyi rahatlatan ve damaklara bayram ettiren vişne helvasının yapımı da çok kolay. Yemeğe ani gelen misafirleriniz için dolabınızda vişne olduğu sürece sizi utandırmayacak misafirlerinizi ise son derece memnun edecek bir tatlı.


Vişne helvası yapmak için gereken malzemeler

  • 125 gram margarin ya da tereyağı (Tereyağı ile daha lezzetli oluyor)
  • 500 gram vişne
  • 4 dolu yemek kaşığı beyaz toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzerini süslemek için

  • Vişne taneleri
  • Hindistan cevizi
  • File badem
İsterseniz vişneyi kış mevsiminde dondurulmuş olarak da kullanabilirsiniz.


Vişne helvası nasıl yapılır?


Tereyağını teflon bir tencereye alarak eritin, eriyen yağa çekirdekleri çıkarılmış vişneleri de ekleyin ve yağ kokusu tamamen kaybolana kadar ara sıra çevirin. Bu süre yaklaşık 10 dakika kadar olunca yağ kokusu kalmıyor. Daha sonra toz şeker ve mısır nişastasını ilave edip helva kıvamı alıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Helva kıvamına gelen vişne helvanızı güzel bir servis tabağına yayarak koyun. Düz bir servis tabağı bu aşamada daha çok işinize yarar. Biraz soğuduktan sonra vişne helvanızın üzerine birkaç adet vişne dizin ve Hindistan cevizi ile file bademleri serpiştirerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Vişne Helvası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişne Likörü Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Likörü Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Vişne Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dondurulmuş Vişne Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Ağacı Yetiştiriciliği

Vişne Ağacı Yetiştiriciliği

Vişne Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Şekerlemesi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Şekerlemesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Suyu Kaç Kalori?

Vişne Suyu Kaç Kalori?

Vişne Fidanı Türleri ve Özellikleri

Vişne Fidanı Türleri ve Özellikleri

Vişne Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Vişne Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Vişne Renginin Kıyafette Kullanımı

Vişne Renginin Kıyafette Kullanımı

Vişne Kurusu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kurusu Tarifi ve Malzemeleri

Evde Vişne Reçeli Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Vişne Reçeli Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kaç Kalori? İçerir?

Vişne Kaç Kalori? İçerir?

Vişne Ağacı Bakımında Toprak

Vişne Ağacı Bakımında Toprak

Vişne Kızılı Nasıl Bir Renktir?

Vişne Kızılı Nasıl Bir Renktir?

Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Sapının Faydaları ve Kullanı mı?

Vişne Sapının Faydaları ve Kullanı mı?

Evde Vişne Suyu Yapımı

Evde Vişne Suyu Yapımı

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6