Vişne Sulu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vişne Sulu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne sulu tatlı, tarifleri genelde sütlü tatlılardır. Vişnenin ekşimsi aroması damak tadına göre tercih edilen bir şey olsa da sahip olduğu renk sayesinde tatlılar için hoş ve doğal bir sunum seçeneğidir. Vişne suyu için hazır meyve suyu yerine doğal meyve kullanmak her zaman daha sağlıklı olandır. Vişne suyu yapmak için mevsiminde toplanıp dondurucuya konan meyveler kullanılabilir. Vişneler bir süzgeçten geçirilerek suyu elde edilebilir. Bu işlemle yapılan vişne suyuna bir miktar su eklenir. Vişne suyu elde etmek için bir diğer yöntemde komposto gibi vişneleri suda kaynatmaktır. Kaynatılan vişneler aynı şekilde süzgeçten geçirilir. Daha sonra tatlılarda kullanmak için cam bir şişede muhafaza edilir. Sütlü tatlılar dışında pasta yapımında, ayva tatlısı yapımında da kullanılır.


Vişne sulu tatlı için gerekli malzemeler

  • 2 bardak vişne suyu
  • 1 litre süt
  • 1 paket hazır vanilyalı puding
  • 1 paket vanilya
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 limon

Vişne sulu tatlı nasıl yapılır?


Vanilyalı puding 2 bardak vişne suyu ile pişirilir. Hazır olan puding tercih edilen bir kalıbın içerisine dökülür. Eğer istenilirse düz bir bor cam tepsisi de kullanılabilir. Kalıba dökülen puding buzdolabına konur. Bir tencerenin içerisine 1 litre süt konur. Üzerine irmik, toz şeker, Hindistan cevizi de eklenir. 1 adet limonun kabuğu rendelenip süte ilave edilir. Orta ateşte karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Süt katılaşmaya başlayıp kaynayınca içerisine bir yemek kaşığı tereyağı da eklenir. Yağ eriyene kadar karıştırılır ve ocaktan alınır. Hafif soğuması beklenir. Hazır olan İrmik tatlısı dolapta soğumuş olan vişneli pudingin üzerine dökülür. Vişne sulu sütlü irmik tatlısı 4-5 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis tabağının içerisine ters çevrilip kalıptan çıkarılır. Böylece vişneli kısmı üste kalır. Bu tarz tatlılar genelde akşamdan hazırlanıp bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur. Çıkarma işleminin sorunsuz olması için ilk aşamada, daha puding dökülmeden önce kalıbın içi iyice ıslatılmalıdır. Daha sonra dilimlenerek servis edilir. Servis edilirken vişne taneleriyle tabak süslenebilir.

Afiyet olsun.

Vişne Sulu Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Vişne Faydaları Nelerdir?

Vişne Faydaları Nelerdir?

İlginizi Çekebilir

Vişne Çürüğü

Vişne Çürüğü

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Evde Vişne Reçeli Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Vişne Reçeli Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Vişne Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Vişne Fidanı Türleri ve Özellikleri

Vişne Fidanı Türleri ve Özellikleri

Vişne Yetiştiriciliği

Vişne Yetiştiriciliği

Vişne Ağacı Budaması Nedir ve Nasıl Yapılır?

Vişne Ağacı Budaması Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Vişne Sapının Faydaları ve Kullanı mı?

Vişne Sapının Faydaları ve Kullanı mı?

Güncel

Kuru Vişne Kompostosu Yapılışı

Kuru Vişne Kompostosu Yapılışı

Vişne Konsantresi Yapılışı

Vişne Konsantresi Yapılışı

Vişne Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Sulu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sulu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Ağacı Yetiştiriciliği

Vişne Ağacı Yetiştiriciliği

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6