Vişne Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Vişne Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Marmelatı

Vişne, ilkbaharda ortaya çıkan ve hafif mayhoş bir tada sahip olan bir meyvedir. Yüksek oranda A, C, ve E vitaminleri ile antioksidanlar içeren bu meyve, ekşi tadı nedeniyle genellikle taze olarak tüketilmez. Ancak vişne, meyve suyu, reçel, marmelat ve komposto yapımında sıkça kullanılır. Vişne marmelatı, kahvaltılara farklı bir lezzet katar ve herkes tarafından sevilerek tüketilir. Çocukların da severek yediği bu marmelat, canlı rengi sayesinde kahvaltı sofralarına ayrı bir güzellik katar ve yaş pastaların üzerini süslemek için de kullanılabilir.

Vişne Marmelatı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg vişne
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Vişne Marmelatı Yapılışı

Öncelikle, vişneleri bol su ile yıkayın. Daha sonra bir kürdan veya tığ yardımıyla vişnelerin çekirdeklerini çıkarın ve vişneleri robotta veya el blenderında püre haline getirin. Geniş bir tencereyi ocakta orta ateşe koyun ve püre haline getirdiğiniz vişneleri ara ara şeker serperek tencereye ekleyin. Kıvam alana kadar pişirin. Tencerenin altını kapatmadan 5 dakika önce limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın. Sıcakken cam kavanozlara boşaltın ve soğumaya bırakın. Marmelat soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin. Vişne marmelatınız hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve Tavsiyeler

Vişne marmelatı yaparken şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, marmelatınıza tarçın veya vanilya gibi farklı aromalar ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz. Vişneleri püre haline getirmeden önce hafifçe haşlayarak marmelatının kıvamını daha yumuşak hale getirebilirsiniz. Marmelatı kavanozlara doldurduktan sonra ters çevirerek soğutmak, hava almayı önler ve daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Süheyl

12 Mayıs 2024 Pazar

Kiraz bahçemiz var ve her sene allahtan birşey olmazsa kirazlarımızı toplayıp bir kısmını komşu, akraba ve çevremize dağıtıyoruz. Bizde geri kalanını marmelat, reçel ve pasta içi için dondurucuya koyuyoruz.çocukalrım büyüdü eskisi gibi marmelat ve reçel tüketmiyorlar. Vişne marmelatı bozulur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Vişne marmelatı uygun şartlarda saklandığında uzun süre dayanabilir. Ancak açıldıktan sonra buzdolabında saklamalı ve tüketim süresine dikkat etmelisiniz. Marmelatın bozulduğunu fark etmek için rengine, kokusuna ve tadına dikkat etmelisiniz. Eğer renk değişimi, koku ya da tat değişimi fark ederseniz tüketmekten kaçınmalısınız.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Vişne Ne Zaman Çıkar?

Vişne Ne Zaman Çıkar?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişne Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sapının Faydaları ve Kullanı mı?

Vişne Sapının Faydaları ve Kullanı mı?

Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Vişne Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Evde Vişne Reçeli Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Vişne Reçeli Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Vişne Kompostosu Yapılışı

Kuru Vişne Kompostosu Yapılışı