Evde Vişne Reçeli Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Vișne reçeli, sağlıklı bir besin kaynağı olan vișneden yapılır. Vișne, vitaminler ve mineraller açısından zengin olup, birçok faydası vardır. Bu yazıda vișne reçelinin nasıl yapılacağına dair kolay bir tarif ve ipuçları sunulmaktadır. Lezzetli bir atıştırmalık için adım adım rehberlik edin.
Evde Vişne Reçeli Yapımı Tarifi ve Malzemeleri
25 Ağustos 2024
Evde vişne reçeli yapımına başlamadan önce vişne ve vişne reçeli hakkında biraz bilgi verelim. Vişne, kiraza benzeyen fakat kirazdan daha ekşi bir meyvedir. Vişne, A ve C vitaminleri ile potasyum, sodyum, fosfor ve kalsiyum mineralleri açısından oldukça zengindir. Vişnenin faydaları saymakla bitmez, işte birkaç tanesi:

  • Mideyi kuvvetlendirir.
  • Vücuda zindelik verir.
  • Mikrop öldürücü özelliği ile ateş düşürür.
  • İshali keser.
  • Öksürüğe iyi gelir.

Vişnenin sadece meyvesi değil, sapları ve kabukları da kullanılır. Vişne sapları idrar söktürücü özellik taşırken, kabukları çay gibi demlendiğinde ateş düşürücü etkiye sahiptir. Vişne ve kiraz, iltihap giderici ve hormon dengeleyici biyoaktif bileşikler içerir. Bu yüzden oldukça faydalıdırlar. Şimdi, bu kadar faydalı bir meyvenin reçelini yapalım.

Evde Vişne Reçeli Yapımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram şeker
  • 1 kilogram vişne
  • Yarım limon suyu

Vişne Reçeli Yapımı


Öncelikle vişnelerin sap kısımlarını çıkararak iyice yıkayın. Vişne reçeli, çekirdekli veya çekirdeksiz olarak yapılabilir. Eğer çekirdeksiz yapmayı tercih ediyorsanız, çekirdekleri bir çekirdek çıkarma aparatı ile çıkarın. Tencereye bir kat vişne, bir kat şeker olacak şekilde yerleştirin ve bir gece bekletin.

Ertesi sabah, suyunu bırakan vişneyi ocağın üzerine alın ve reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. İndirmeye yakın yarım limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Ocaktan indirdiğiniz reçeli ılıyana kadar bekleyin. Ilık hale gelince kavanozlara paylaştırın.

Burada dikkat edilmesi gereken bir husus, reçelin rengi ve koyuluğunu korumaktır. Reçelin rengi ve koyuluğu istediğiniz kıvamda olduğunda ocaktan alın ve tencereyi soğuk su dolu bir kabın içine yerleştirip soğutun. Eğer bu işlemi yapmazsanız reçelin rengi koyulaşır. Bu şekilde soğutma yaparsanız, reçelin rengi aynı kalır.

Bu sağlık deposu vişne reçelinin yapımı oldukça kolaydır ve kış günlerinde sofralarınızın vazgeçilmez tatlarından biri olacaktır. Leziz tatlar dünyanızdan eksik olmasın.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Şengül 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Vişne reçeli yapımı için vişneleri bir gece şekerle bekletmek zorunda mıyız? Bekletmeden yaparsak tadı farklı olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Şengül Hanım,

Vişne reçeli yapımında vişneleri şekerle bir gece bekletmek, şekerin meyveyle iyice karışarak şerbet oluşturmasını sağlar. Bu şekilde reçelin kivami daha yoğun ve lezzetli olur. Bekletmeden yaparsanız vişneler şekerle tam olarak karışmayabilir ve reçelin tadı ile kivamı farklı olabilir. Ancak, zamanınız yoksa hemen yapmayı da deneyebilirsiniz; sadece tat ve kivam farklı olacaktır.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Vişne Konsantresi Yapılışı
Vişne Konsantresi Yapılışı
Güncel
Vişne Faydaları Nelerdir?
Vişne Faydaları Nelerdir?