Kuru Vişne Kompostosu Yapılışı
12 Temmuz 2024

Kuru Vişne Kompostosu Yapılışı

Kuru Vişne Kompostosu

Kuru vişne kompostosu, yazın topladığımız vişneleri güneşte kuruttuktan sonra kış aylarında yaparak içtiğimiz, muhteşem bir lezzete sahip bir tür içecektir. Özellikle ramazan ayında oldukça fazla tüketilen bu komposto, farklı malzemeler kullanılarak çeşitlendirilebilir. Üstelik bu tarifi, çocuklar da dahil tüm aile bireyleri severek içeceklerdir. Bu komposto tarifinin içine elma, armut, kuru kayısı ve erik gibi diğer malzemeler de ekleyerek karışık bir komposto hazırlamak mümkündür. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen tarifi verelim.

Kuru Vişne Kompostosu İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir kase kuru vişne
  • 2 litre su
  • Bir su bardağı toz şeker
  • 2 adet kabuk tarçın

Kuru Vişne Kompostosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kuru vişneleri istediğiniz miktarda bir kasenin içine koyun ve bir süzgeçte iyice yıkayın. Yıkandıktan sonra, kompostoyu pişireceğiniz orta boy büyüklükte bir tencereye alın ve içine koyun. Ardından ocağınızı orta ateşe ayarlayarak tencereyi üzerine yerleştirin ve yavaş yavaş kaynamasını bekleyin. Ocağın ateşinin orta derecede olmasına dikkat edin, çünkü harlı ateşte iken kuru vişneler istenilen kadar açılmayarak lezzetini tam olarak vermeyecektir.

Kuru vişneler suyun içinde kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu şekilde yaklaşık olarak 30-40 dakika kadar iyice kaynatın. Vişneler istediğiniz kıvama geldikten sonra damak tadınıza göre toz şeker ekleyip karıştırın. Çubuk tarçınları da ekleyerek bir müddet daha kaynatın. Şeker eriyip vişnelere iyice işledikten sonra ocağınızı kapatın ve tencereyi ocaktan alın.

Kuru vişne kompostosunu soğuması için bir kenara bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık olarak 10-15 dakika daha beklettikten sonra servise hazır hale gelecektir. Güzel bir kaseye kuru vişnelerden ve suyundan da ekleyerek servis yapabilirsiniz. Kuru vişne kompostosu tarifi hazır.

Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Cezlan

12 Temmuz 2024 Cuma

Kuru vişne kompostosunu ne kadar süre buzdolabında bekletmek gerekiyor? Buzdolabında bekletmeden de servis yapabilir miyiz, yoksa lezzeti etkiler mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Cezlan, kuru vişne kompostosunu buzdolabında en az 2-3 saat bekletmek lezzetinin oturması açısından faydalı olur. Buzdolabında bekletmeden de servis yapabilirsin, ancak serinletici bir tat arıyorsan buzdolabında bekletmek daha iyi bir sonuç verir. Lezzeti doğrudan etkilenmeyebilir ama soğuk servis edilmesi, özellikle yaz aylarında, daha ferahlatıcı olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Vişne Suyu Kaç Kalori?

Vişne Suyu Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yabani Vişne Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yabani Vişne Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vişne Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vişne Renginin Kıyafette Kullanımı

Vişne Renginin Kıyafette Kullanımı

Vişne Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Vişne Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Vişne Ne Zaman Çıkar?

Vişne Ne Zaman Çıkar?

Güncel

Vişne Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Ağacı Yetiştiriciliği

Vişne Ağacı Yetiştiriciliği

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kızılı Nasıl Bir Renktir?

Vişne Kızılı Nasıl Bir Renktir?

Vişne Yetiştiriciliği

Vişne Yetiştiriciliği

Vişne Ağacı Bakımında Toprak

Vişne Ağacı Bakımında Toprak

Vişne Çürüğü

Vişne Çürüğü

Evde Vişne Suyu Yapımı

Evde Vişne Suyu Yapımı

Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kaç Kalori? İçerir?

Vişne Kaç Kalori? İçerir?

Evde Vişne Reçeli Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Vişne Reçeli Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Fidanı Türleri ve Özellikleri

Vişne Fidanı Türleri ve Özellikleri