Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne soslu irmik tatlısı, tatlılar arasında yapımı en kolay olur; beğenilerek tüketilen soslu bir tatlıdır. Vişne soslu irmik tatlısı sunumu ile de oldukça beğeni toplar. Çocuklar tarafından da sevilerek tüketilen tatlılar arasında yer alır. Ayrıca süt tüketmeyen çocuklar için, içerisinde süt olduğu için oldukça faydalı ve kalsiyum açısından zengin bir tatlıdır. Vişne soslu irmik tatlısı bayan oturmalarında da çok beğenilerek; şık bir görüntü sergiler. Vişne soslu irmik tatlısının tarifini sizlerle paylaşalım.


Vişne Soslu İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker

Vişne sosu için

  • 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 litre vişne suyu
  • Vişne taneleri

Vişne soslu irmik tatlısı nasıl yapılır?


Vişne soslu irmik tatlısı için öncelikle derin bir tencereye irmik tatlısı yapmak için, irmiği boşaltırız. Daha sonra içerisine sütü ve toz şekeri de ekleyerek; ocağa alıp, yavaş yavaş karıştırırız. Bu karıştırma işlemi irmikler göz göz oluncaya kadar devam eder. İrmiğimiz ve diğer karışımlar muhallebi kıvamını aldığı zaman tenceremizi ateşten alırız. Daha sonra bor camı hafif su ile ıslatıp; içerisine hazırladığımız irmik tatlısı muhallebisi boşaltırız yaptığımız irmik muhallebisini boşaltırız. Bu irmik muhallebisini soğuması için, serin bir yerde bekletiriz.

Vişne soslu irmik tatlısının, vişne sosunu yapmak için öncelikle tenceremize 4 kaşığı tepeleme nişastayı boşaltırız. Boşalttıktan sonra üzerine vişne suyunu da ekleyip; yavaş yavaş karıştırıp, güzel bir şekilde pişiririz. Vişne muhallebi kıvamına gelince, pişirdiğimiz vişne sosunu daha önce yaptığımız irmik muhallebisinin üzerine güzel bir şekilde boşaltırız. Daha sonra irmikli vişne soslu tatlımızı soğuması için bor camın ağzını kapatarak, buzdolabında bekletiriz. Soğuma işlemi sonrasında, üzerine vişne tanelerini de ekleyip, servise hazır hale getiririz. İsteğe bağlı olarak üzerine, fıstık ezmesi, ceviz, badem gibi kuruyemişler de ekleyerek, servis edebiliriz. Servis etmeden önce borcamda bulunan vişneli irmik tatlısını küçük dilimler halinde, keseriz. Daha sonra şık bir servis tabağına alarak; üzerinize süsleyip, servis ederiz.

Afiyet olsun.

Vişne Soslu İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Vişne Çürüğü

Vişne Çürüğü

Vişne Ağacı Yetiştiriciliği

Vişne Ağacı Yetiştiriciliği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişne Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kızılı Nasıl Bir Renktir?

Vişne Kızılı Nasıl Bir Renktir?

Vişne Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Vişne Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Yabani Vişne Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yabani Vişne Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişne Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Vişne Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Vişne Konsantresi Yapılışı

Vişne Konsantresi Yapılışı

Güncel

Vişne Kaç Kalori? İçerir?

Vişne Kaç Kalori? İçerir?

Vişne Yetiştiriciliği

Vişne Yetiştiriciliği

Kuru Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vişne Ağacı Türleri ve Özellikleri

Vişne Ağacı Bakımında Toprak

Vişne Ağacı Bakımında Toprak

Vişne Reçelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6