Vi̇şne reçelinin kıvamı konusunda yaşadıklarım beni düşündürüyor. Özellikle çok kaynadığında yoğunlaşması sinir bozucu olabiliyor. Su eklemek gibi yöntemlerin işe yaradığını duydum ama asidik maddeler eklemenin de faydalı olduğunu düşünmüştüm. Limon suyu ile denemek ilginç bir fikir, pektin moleküllerinin çözülmesi konusunu merak ediyorum. Yavaş kaynatmanın da kıvamı kontrol edebileceğini duydum, ama sürekli karıştırmak zorlayıcı olabilir. Taze vişnelerin kullanımı ile şeker miktarını ayarlamak da önemliymiş. Acaba bu yöntemlerden hangisi en iyi sonucu veriyor? Başka önerileri olan var mı?
Vi̇şne reçelinin kıvamı konusunda yaşadıklarım beni düşündürüyor. Özellikle çok kaynadığında yoğunlaşması sinir bozucu olabiliyor. Su eklemek gibi yöntemlerin işe yaradığını duydum ama asidik maddeler eklemenin de faydalı olduğunu düşünmüştüm. Limon suyu ile denemek ilginç bir fikir, pektin moleküllerinin çözülmesi konusunu merak ediyorum. Yavaş kaynatmanın da kıvamı kontrol edebileceğini duydum, ama sürekli karıştırmak zorlayıcı olabilir. Taze vişnelerin kullanımı ile şeker miktarını ayarlamak da önemliymiş. Acaba bu yöntemlerden hangisi en iyi sonucu veriyor? Başka önerileri olan var mı?
Cevap yaz