Vişneli Kek Tarifi (Borcamda)
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı vişne (donmuş veya taze, çekirdekleri çıkarılmış)
- 1 yemek kaşığı un (vişneleri kaplamak için)
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Vişneleri bir kasede 1 yemek kaşığı unla harmanlayın ve kenara alın.
- Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar spatula ile karıştırın.
- Borcamınızı yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
- Kek hamurunun yarısını borcama dökün.
- Unlanmış vişnelerin yarısını hamurun üzerine serpiştirin.
- Kalan hamuru üzerine yayın ve geri kalan vişneleri ekleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarın, 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not: İsteğe bağlı olarak kekin üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Vişneleri donmuş kullanıyorsanız, çözülmeden unlayın.
|