Borcamda vişne soslu muhallebi nasıl yapılır?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için borcamda hazırlanan vişne soslu muhallebi, hem göz dolduran sunumu hem de kolay yapımıyla öne çıkıyor. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan bu tatlı, kremalı dokusu ve ekşi-tatlı vişne sosuyla damaklarda unutulmaz bir deneyim sunuyor.

18 Kasım 2025

Borcamda Vişne Soslu Muhallebi Tarifi


Bu tarifle, pratik bir şekilde borcamda vişne soslu muhallebi hazırlayabilirsiniz. Hem gösterişli hem de lezzetli bir tatlı olan bu muhallebi, özellikle kalabalık misafirler için idealdir. İşte adım adım tarif:

Malzemeler (6-8 kişilik):


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti (toz halinde)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Vişne Sosu İçin:


  • 400 gram vişne (taze, dondurulmuş veya konserve)
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (sosu kıvam alması için)
  • Birkaç damla limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Muhallebi Hazırlığı:

  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve unu ekleyin. Bir çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebi biraz ılındıktan sonra, toz krem şantiyi üzerine serpin ve bir mikserle iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.

2. Borcama Yerleştirme:

  • Hazırladığınız muhallebi karışımını, ısıya dayanıklı bir borcama dökün ve bir spatula ile üzerini düzleştirin.
  • Muhallebiyi oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.

3. Vişne Sosu Hazırlığı:

  • Vişneleri bir tencereye alın, su ve şekeri ekleyin. Orta ateşte vişneler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Nişastayı birkaç yemek kaşığı soğuk su ile eritin ve vişnelere ekleyin. Karıştırarak sosun koyulaşmasını sağlayın.
  • Kıvam alınca, isteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Sosun soğumasını bekleyin.

4. Servis:

  • Soğuyan muhallebiyi buzdolabından çıkarın ve üzerine vişne sosunu gezdirin.
  • Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

İpuçları:

  • Muhallebiyi daha hızlı soğutmak için buzdolabında bekletebilirsiniz, ancak üzerini streç filmle kapatarak buzdolabı kokusunu önleyin.
  • Vişne sosunu daha parlak yapmak için 1 çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.
  • Tarifi, farklı meyvelerle (örneğin çilek veya kayısı) deneyerek çeşitlendirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Vişne Çürüğü
Vişne Çürüğü
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Vişne Kompostosu Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Kompostosu Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Faydaları Nelerdir?
Vişne Faydaları Nelerdir?
Vişne Sapının Faydaları ve Kullanı mı?
Vişne Sapının Faydaları ve Kullanı mı?
Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Kaç Kalori? İçerir?
Vişne Kaç Kalori? İçerir?
Güncel
Vişne Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Evde Vişne Suyu Yapımı
Evde Vişne Suyu Yapımı
Güncel
Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
;