Viçne reçelinin kıvamını arttırmak için neler yapabileceğinizi merak ediyorum. Mesela, meyvenin asidik yapısının kıvam üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak, taze ve olgun viçne kullanmanın avantajlarını deneyimlediniz mi? Ayrıca, şeker miktarının ayarlanması konusunda ne düşünüyorsunuz? Fazla şeker kullanmanın tat dengesini bozabileceğini belirtmişsiniz, bu konuda kendi reçel deneyimlerinizden örnekler verebilir misiniz? Pișirme süresi ve sıcaklığı da kıvamı etkiliyormuş; bu noktada pişirme süresini nasıl ayarlıyorsunuz? Eklenen aditifler hakkında düşünceleriniz neler, pektin ya da limon suyu gibi malzemeleri kullanmayı denediniz mi?
Viçne reçelinin kıvamını arttırmak için neler yapabileceğinizi merak ediyorum. Mesela, meyvenin asidik yapısının kıvam üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak, taze ve olgun viçne kullanmanın avantajlarını deneyimlediniz mi? Ayrıca, şeker miktarının ayarlanması konusunda ne düşünüyorsunuz? Fazla şeker kullanmanın tat dengesini bozabileceğini belirtmişsiniz, bu konuda kendi reçel deneyimlerinizden örnekler verebilir misiniz? Pișirme süresi ve sıcaklığı da kıvamı etkiliyormuş; bu noktada pişirme süresini nasıl ayarlıyorsunuz? Eklenen aditifler hakkında düşünceleriniz neler, pektin ya da limon suyu gibi malzemeleri kullanmayı denediniz mi?
Cevap yaz