Vişneli pasta nasıl yapılır, en iyi tarifi nedir?

Vişnenin ekşimsi tadıyla kremanın tatlı lezzetini buluşturan bu nefis pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, görsel şölen sunan bir tatlıya dönüşüyor.

18 Kasım 2025

Vişneli Pasta: Enfes ve Pratik Bir Lezzet


Vişneli pasta, hem hafif hem de ferahlatıcı tadıyla özellikle yaz aylarında tercih edilen muhteşem bir tatlıdır. İşte denenmiş, mükemmel sonuç veren en iyi vişneli pasta tarifi:

Malzemeler:


Kek İçin:


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Vişne Dolgusu İçin:

  • 500 gr vişne (taze veya dondurulmuş)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Krema İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri İçin:

  • Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları

Yapılışı:

1. Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin.
  • Keki soğumaya bırakın.

2. Vişne Dolgusu:

  • Vişneleri, şeker ve suyu tencereye alın.
  • Kaynadıktan sonra nişastayı az suyla açıp ekleyin.
  • Kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakın.

3. Krem Şanti Hazırlığı:

  • Süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı tencereye alın.
  • Topaksız kıvama gelene kadar çırpın.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin.
  • Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpın.

4. Pastanın Montajı:

  • Soğuyan keki ikiye bölün.
  • Alt tabana kremanın yarısını yayın.
  • Vişne dolgusunu ekleyin.
  • Üst katı kapatıp kalan kremayı üzerine yayın.
  • Kenarlarını da kremayla kaplayın.
  • Üzerini vişneler ve Hindistan ceviziyle süsleyin.
  • Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.

Püf Noktaları:

  • Kekinizin daha nemli olması için şerbet kullanabilirsiniz
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın
  • Kremayı tamamen soğuduktan sonra çırpın
  • Pastayı en az 4 saat buzdolabında dinlendirin

Bu tarifle hazırlayacağınız vişneli pasta, misafirlerinize ikram edebileceğiniz profesyonel görünümlü muhteşem bir tatlı olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Vişne Çürüğü
Vişne Çürüğü
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Vişne Kompostosu Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Kompostosu Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Faydaları Nelerdir?
Vişne Faydaları Nelerdir?
Vişne Sapının Faydaları ve Kullanı mı?
Vişne Sapının Faydaları ve Kullanı mı?
Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Kaç Kalori? İçerir?
Vişne Kaç Kalori? İçerir?
Güncel
Vişne Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişne Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Evde Vişne Suyu Yapımı
Evde Vişne Suyu Yapımı
Güncel
Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Vişne Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
;