Vișne ekși̇si̇ yapmayı düşünüyorum ama taze vișneleri nasıl hazırlamam gerektiği konusunda kafam karışık. Vișneleri yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini ayırmak önemli mi? Bu işlemi yapmadığımda ekşi tadında bir değişiklik olur mu? Ayrıca, ekşi̇si̇nin yapımında şekerin vișnelerin suyunu salmasına yardımcı olduğunu duydum. Şeker miktarını damak tadıma göre ayarlamak mümkün mü? 5-7 gün bekletme sürecinde karışımı her gün kontrol etmek de önemli mi? Bu detaylar hakkında daha fazla bilgi verirseniz çok sevinirim.
Vișne ekși̇si̇ yapmayı düşünüyorum ama taze vișneleri nasıl hazırlamam gerektiği konusunda kafam karışık. Vișneleri yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini ayırmak önemli mi? Bu işlemi yapmadığımda ekşi tadında bir değişiklik olur mu? Ayrıca, ekşi̇si̇nin yapımında şekerin vișnelerin suyunu salmasına yardımcı olduğunu duydum. Şeker miktarını damak tadıma göre ayarlamak mümkün mü? 5-7 gün bekletme sürecinde karışımı her gün kontrol etmek de önemli mi? Bu detaylar hakkında daha fazla bilgi verirseniz çok sevinirim.
Cevap yaz